Over Paul Appels

 

Ik ben Paul Appels, vader van 2 fantastische kinderen en ik woon samen met mijn vrouw in de Reeshof. Lekker burgerlijk maar wel heel fijn. Sinds januari 2022 ben ik gevraagd door de ABG-gemeente of ik voor hen wil komen werken als sportcoach, zo kunnen ze gebruik maken van mijn expertise als personal trainer maar ook als gymdocent. Dit is voor mij een ideale werk-combinatie met veel afwisseling en verschillende doelgroepen. 

 

In mijn jongere jaren heb ik altijd op hoog niveau gejudood (2e dan) en heb ik altijd veel affiniteit gehad met "vechtsporten" zoals jiu-jitsu (1e dan) en (kick)boksen. Door het judoën weet ik wat topsport is en ben ik in staat om doel- en prestatiegericht te trainen. Door mijn opleiding aan de Fontys Sporthogeschool, weet ik hoe ik didactisch en methodisch les moet geven aan kinderen en volwassenen. Door mijn ervaringen als sportinstructeur in het leger ben ik in aanraking gekomen met nog veel meer sporten, grensverleggende activiteiten en heb ik veel geleerd over organiseren van sportactiviteiten (sportdagen, nieuwjaarslopen, mee organiseren en begeleiden van internationale toernooien, organiseren van sport clinics etc.). De NASM heeft me meer diepgang gebracht in personal training waardoor ik een eigen draai heb kunnen geven aan het OPT-model waarmee mensen het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. 

 

Helaas kan iedereen zichzelf zomaar personal trainer noemen. Ik ben van mening dat een personal trainer meer diepgang moet hebben dan alleen fitness ervaring, of gewoon iemand die veel sport, of een keer wat gelezen heeft over voeding. Doordat ik zelf verschillende opleidingen heb gedaan, veel ervaring heb in het werkveld en mezelf blijf uitdagen en verdiepen ben ik ervan overtuigd dat ik mezelf kan onderscheiden van anderen. 


Relevante opleidingen 

2004 HAVO, profiel economie en maatschappij met in de vrije ruimte LO 2 en biologie.

2004 -2009 Fontys Sporthogeschool.

2010 - 2012 AMO Militaire opleiding & VTO Sportopleiding.

2016 NASM (National Acadamy of Sport Medicin) verdieping personal training.

 

Relevante werkervaring

2022 tot heden zelfstandig ondernemer en Sportcoach ABG-gemeente

2015 tot heden zelfstandig ondernemer, Paul Appels Sport, Advies & Coaching

2012 tot 2015 in loondienst bij diverse fitnessclubs en ZZP'er; Paul Appels Training en Advies


Opdrachtgevers:

 • Sportunie; functie docent lichamelijke opvoeding; verzorgen van clinics en sportevenementen.
 • Team Coolen; functie docent judo; verzorgen van wedstrijdtraining en reguliere training voor kinderen en jong volwassenen.
 • Sportarene Oisterwijk; functie docent / instructeur; verzorgen van groepslessen zoals bodypump, spinning, conditie / krachttraining;
 • Diamond training; functie docent; verzorgen van weerbaarheidstraining kinderen; zelfverdediging voor dames 18+; kickboksen heren 18+ en personal training 


Februari tot augustus 2015 

Puur fitness (Tilburg)

Functie: 

 • Personal trainer;
 • Groepsles docent / coördinator;
 •  Fitness instructeur;


Maart 2012 tot februari 2015

Sportinstituut Ooms (Tilburg)

Functie:

 • Fitness instructeur;
 • Funxtion Trainer;
 • Groepsles docent.

 


Februari 2012 tot Oktober 2012

Sportcentrum Essink (Eindhoven)

Functie:

 • Docent judo kids;
 • Docent jiu-jitsu kids en volwassenen;
 • Docent zwemmen;
 • Fitness instructeur (groepsfitness, jeugdfitness, Milon Cirkel).


Juni 2009 tot februari 2012 

Ministerie van Defensie

Functie: 

 • Burger Sportinstructeur & Militair sportinstructeur (zowel bij opleidingen als op operationele velden) * Geven van functie gerichte training * Militaire zelfverdediging + arrestatietechnieken (handboeien, wapenstok, dymaco c8) * Personal training/ revalidatie * Verzorgen van evenementen, wedstrijden, activiteiten

 

Januari 2005 tot november 2009

Multifit Health & Leisure Centres te Tilburg

Functie:

 • Docent judo (kids vanaf 4 jaar en volwassenen 18+);
 • Bodypump instructeur (groepslessen);
 • Fitness instructeur (persoonlijke begeleiding, opstellen trainingsplan).
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info